Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från förbundet


Förbundsmötet 2022

(2022-09-26 23:51)
Svenska Badmintonförbundet får efter söndagens förbundsmöte ny ordförande, fyra nya styrelseledamöter och två suppleanter.
 

Lokala arrangörer sökes

(2022-09-19 11:25)
Vi söker efter föreningar och distrikt som i samverkan vill arrangera lokala tränarutbildningar, Shuttle Time och Badminton ABC.
 
Efter en tids övervägande står det klart att Johanna Magnusson tar en paus i sin internationella satsning och därmed avslutas även partnerskapet med Clara Nistad.
 
I helgen drar seriespelet igång, där totalt 133 lag deltar med spel i 20 olika serier, från Umeå i norr till Höllviken i söder.
 
Med start 6 september drar vår efterlängtade liga igång, fylld av badminton i toppklass.
 
En påminnelse om att söka nya medel för återstartsstöd, period 3. Dessutom är sökperiod 2 för projektstöd ungdom 2022 öppen.
 
VM 2022 spelas i Tokyo med Felix Burestedt, Clara Nistad och Johanna Magnusson som försvarar de svenska färgerna.
 
Nu drar säsongens tävlingar igång och vi rivstartar med Swedish Grand Prix 1 i Täby den 2-4 september och Swedish Junior Tour U13-17 och Elit/U22 i Sundsvall helgen efter. Är du anmäld?
 
Veteran-EM i Ljubjana, Slovenien, blev en stor svensk framgång med många framskjutna placeringar. Totalt blev det 20 medaljplatser!
 

Junior-EM väntar

(2022-08-17 09:53)
Tolv spelare åker till Belgrad för att mäta sina kvalitéer mot övriga europatoppen i Junior-EM.
 
Det närmar sig! Om några veckor väntar den första deltävlingen i nysatsningen på Svenskt Grand Prix (SGP). Varmt välkommen att ta del av högintressant badminton med första turnéstopp i Täby den 2–4 september.
 
Victor Swedish Open spelas i maj i stället för januari och badminton ingår inte i SM-veckan i Skövde 2023.
 
Varmt välkomna till Badminton Swedens utbildningshelg som går av stapeln den sista helgen i augusti i Uppsala. Innehållet under utbildningshelgen är uppdelat i fyra olika teman: Barn och ungdom, trygg badminton, avancerad nivå samt tävlingsledare.
 
Svenska Badmintonförbundet har sedan 2018 byggt upp en streamingtjänst för badminton, i ett nära samarbete med Solidsport. Ett partnerskap som nu förlängts med två nya år.
 
Svenska Badmintonförbundets medlemmar kallas härmed till förbundsmöte på Arlanda söndag 25 september 2022. Under lördagen samlas förenings- och distriktsledare från hela landet till en Verksamhetskonferens.
 

Postadress:
Skellefteå Badmintonklubb - Badminton
Idrottsservice AB svb, Mullbergsvägen 11B
93137 Skellefteå

Besöksadress:
Spårgatan 6
93142 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 091014223
E-post: lindstrom_marcus@hot...

Se all info