Hoppa till sidans innehåll

Lyckad tävling i Luleå

20 FEB 2017 12:40
168 spelare deltog i Arctic Open i Luleå den gångna helgen, med spelare från Stockholm i söder till Kiruna i norr. 21 spelare deltog från klubben och vi lyckades ta flertalet framskjutna placeringar, både bland ungdomarna och bland det äldre gardet.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2017 18:29

Våra ungdomar på plats lyckades riktigt bra. Morgan Burman och Johannes Stenberg tog hem segern i herrdubbel U15 och båda två tog sig dessutom till semifinal i singelspelet. Grabbarna förlorade tyvärr i varsin jämn match. 

Siri Nilsson var oseedad i damsingel U15, men slog ut både första- och andraseedade tjej och tog en imponerande seger i klassen. Tillsammans med Tea Andersson tog Siri även ett silver i damdubbel U15 efter en stenhård finalförlust med 21-19 i tredje och avgörande set. Tea ställde upp i damsingel U17 och gick även där till final, men fick se sig besegrad av Luleås Emma Strand. 

Även i seniorklasserna höll sig våra spelare väl framme. Ralf Isaksson och Brolle tog en välförtjänt seger i herrdubbel C. Brolle tog sig även till semifinal i herrsingel C efter en stark upphämtning i sista set i kvartsfinalen. I semifinalen blev slutlige segraren Jonas Jonasson från Luleå för tuff. I mixeddubbel C hade Skellefteå tre spelare i final. Patrik Andersson i par med Evelina Lindström mötte Sandra Nyström i par med Luleås Tom Andersson. Patrik och Evelina vann en jämn final med 21-19 i tredje set. Sandra vann utöver silvret i mixed även guld i damdubbel C, i par med Olivia Juvonen Burström från Kiruna. 

David Andersson och Johannes Holmbom höll seedningen och tog sig till final i herrdubbel A, men nådde inte riktigt ända fram. Det slutade med en andraplats efter finalförlust mot Viktor Appelqvist Umeå och Erik Ferenius Spårvägen. Johannes tog dock revansch på Viktor efter finalvinst i herrsingel A i två raka set. 

Allt som allt en bra, trevlig tävling. Om än åter en påminnelse om hur bra vår hall på Degerbyn är..

Bra jobbat ni som spelade!Skribent: Johannes Holmbom
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skellefteå Badmintonklubb - Badminton
Idrottsservice AB svb, Mullbergsvägen 11B
93137 Skellefteå

Besöksadress:
Spårgatan 6
93142 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 091014223
E-post: lindstrom_marcus@hot...

Se all info