Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från förbundet


I Skogås avgörs kvartsfinalmötet mellan hemmalaget och Kista. Samtidigt får vi se om det är Umeå och Halmstad som kopplar greppet om den andra kvartsfinalserien då lagen möts i den första av två matcher.
 
Svenska Badmintonförbundet söker tillsammans med Celsiusskolan/Uppsala kommun en centertränare (50%) till Eurocenter (det nationella centret) i Uppsala och en tränare till RIG (Riksidrottsgymnasiet) verksamheten (50%) i Uppsala.
 
Svenska Badmintonförbundet söker en förbundskapten/landslagstränare till seniorlandslaget med placering på Eurocenter i Uppsala från augusti 2018. Eurocenter är svensk badmintons nationella träningscenter och ligger i Uppsala sedan 2014.
 

Resultat Austrian Open

(2018-02-21 11:05)
Kvartsfinal i herr singel för Jacob Nilsson. Challengetävlingen Austrian Open arrangeras som vanligt i Wien, 21-24 februari. Tävlingen har ett starkt startfält och efter första två dagarnas spel är endast Jacob Nilsson vidare.
 
Förra helgen anordnade Dalarnas Badmintonförbund del 2 av utbildningen Coach Level 1. Efter intensiva dagar i Borlänge Rackethall kunde ett flertal nya tränare examineras under söndagen.
 
Kista startade kvartsfinalspelet mot Skogås på bästa sätt. Seger på hemmaplan med 5-1 innebär att Kista tog ett rejält kliv mot semifinal. Men Skogås kan vända i returen.
 
Under senior-SM i Täby 2-4 februari genomfördes i vanlig ordning en förbundsdomarutbildning. Efter en helg med praktik, genomgångar och ett skriftligt prov kunde ett flertal deltagare resa hem som godkända förbundsdomare.
 

Kvartsfinaldags i SBL

(2018-02-17 08:00)
Nu drar slutspelet igång! Under måndagen inleds kvartsfinalerna av SBL där fyra lag gör upp om två semifinalplatser. SBL-publiken kan se fram emot spänning då fjolårsfinalisten Kista ställs mot Skogås och grundserietrean Halmstad möter Umeå.
 

Resultat U15-EM

(2018-02-16 09:02)
Sofia Reidy vinner två matcher på Europamästerskapen för U15-spelare som inleddes under fredagen i Kazan. För övriga spelare var det en tuff dag.
 
Den 29/3-2/4 spelas 6-Nations för U17-spelare i England Milton Keynes (lagturnering och individuellt).
 
Missa inte att söka eller nominera till Jan Åhrbergs Ledarstipendium! Sista datum för ansökningar är 31 mars.
 
I andra matchen på EM under onsdagen blev det klar vinst med 4-1 mot Israel. Men två gruppspelssegrar och en förlust räckte inte för att Sverige skulle ta sig vidare till kvartsfinal. EM är därmed över för svensk del.
 

Vinst med 5-0 mot Island

(2018-02-14 12:32)
Sverige gör en stabil match mot Island och vinner med 5-0 på EM (damer/lag) och tappar inga set.
 
Sveriges damer inledde EM med en väntad förlust mot gruppfavoriten Danmark. Det var dock en förlust med mersmak då Amanda Högström/Clara Nistad vann sin dubbelmatch och putsade siffrorna till 1-4.
 
Badminton Europe erbjuder stipendium till en kvinnlig deltagare under årets Summer School i Podcetrtek, Slovenien. Läs mer och ansök redan idag!
 

Postadress:
Skellefteå Badmintonklubb - Badminton
Idrottsservice AB svb, Mullbergsvägen 11B
93137 Skellefteå

Besöksadress:
Spårgatan 6
93142 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 0910-142 23
E-post: lindstrom_marcus@hotmail.com

Se all info