Man blir aldrig för gammal för badminton

2013-09-02 00:17
Vill uppmärksamma det rekord som visar att man aldrig ska tro att man är för gammal för badminton.
  • Uppdaterad: 2014-09-28 17:54

Roland och Tord

Här på bilden ser ni till höger Tord Gustafsson. Det är en man som spelat badminton i över 30 år, och därmed blivit ett välkänt ansikte i Skellefteås badmintonkretsar. När hans ordinarie dubbelpartner valde att ta igen sig på en soligare breddgrad. Ja då kallade han in en ersättare, och inte vilken som helst. Det fick bli mannen ni ser till vänster, Roland Hägglund. Han började att spela fotboll för länge sedan, det var hans huvudsport. När han la fotbollsskorna på hyllan gick han via pingis, tennis och de senaste 20 åren har han spelat badminton. En gång på tidigt 90-tal så möttes dessa herrar i en DM final i denna sport. Man blir aldrig för gammal för att sluta med badminton. Därför tänker dessa herrar hålla på ett tag till. Men när de nu i onsdags tog banan i besittning så satte dom ett rekord av det ovanligare slaget. Detta dubbelpar är tillsammans 142 år. Roland är 72 år och Tord bara 70 år. Gladare och piggare gubbar får man leta efter.

Skribent: Sture Marklund

Postadress: